Eindelijk weer een berichtje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jacolien + Nelleke Kisteman - WaarBenJij.nu Eindelijk weer een berichtje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jacolien + Nelleke Kisteman - WaarBenJij.nu

Eindelijk weer een berichtje

Door: Jacolien + Nelleke

Blijf op de hoogte en volg Jacolien + Nelleke

06 Juni 2008 | Suriname, Paramaribo

Lang geleden, maar nu weer een berichtje van ons. Alles gaat hier lekker z'n gangetje. We zijn heerlijk aan het genieten. Ik (Nelleke) zal even een verslagje doen van onze week.
Afgelopen maandag zijn we naar de Mall geweest. We hadden gehoord dat daar een boekhandel zou zitten. Heerlijk om weer in een boekhandel te zijn. We hebben er lekker een poosje rondgeneusd. Ze hebben echt van alles. Alleen de boeken die mij aantrokken, waren in euro's geprijsd, en dan gewoon de prijs die je er in Nederland ook voor betaald. Maar toch nog wat gevonden. Ik had twee boeken voor 5 SRD per stuk (1,25) en Jacolien had ook twee boeken gekocht. We hebben ook in de Mall allebei schilderen op nummer gekocht. Kunnen we thuis ook nog wat anders doen dan lezen en spelletjes. Het is trouwens erg leuk om te doen.
Dinsdag zijn we lekker wezen zwemmen. We zijn gelijk uit school er naartoe gegaan. Het was een zwembad van een hotel en zit heel dicht bij de kangoeroeschool. We liepen erheen en de lucht werd erg donker. We hoopten dat het over zou trekken, maar toen we ons net omgekleed hadden, begon het te stortregenen. Maar het trok gelukkig snel weg. Daarna zijn we lekker gaan zwemmen. We hebben nog leuk gekletst met een paar Nederlanders. Het was erg gezellig. We zijn lekker bruin geworden.
Gisteren waren we vrij. Het was de dag van de Hindoestaanse Immigratie. Dat wordt groots gevierd hier. We hebben eerst heerlijk uitgeslapen en daarna lekker relaxed aan gedaan. 's Avonds gingen zijn we uit eten geweest met andere vrijwilligers van SPS (Stichting Projecthulp Suriname). Er waren er niet veel. We waren met z'n zessen. Maar het was wel erg gezellig en heel lekker. We hadden allemaal kleine gerechtjes gedaan en dat met z'n allen gedeeld. Er waren kipstokjes in honingdressing met sesam, erg lekker, garnalen met een krokant laagje, die waren super lekker, ja, zelfs ik vond ze lekker!! Gevulde champignonnen, nasi met kip en nog veel meer. We hebben gesmuld! Daarna zijn we nog naar het onafhankelijkheidsplein geweest. Daar was een culturele show. Er waren veel mensen en het was leuk om te zien, die dansen. Daarna een taxi gebeld en we waren uiteindelijk om half 12 thuis. Vanochtend ging om 6 uur de wekker weer...

Ik ben deze week op verschillende groepen geweest. Ik ben vooral bij de twee groepen drie-jarigen geweest. Dat was wel even wennen. Ze moeten zolang stil op hun stoel zitten... Maar er wordt hier niet zoveel geschreeuwd. En de juffen geven de kinderen ook wel complimentjes. Volgens mij gaat het hier heel anders dan bij Jacolien. Het is wel anders dan in Nederland, maar het is wel gezellig.
Ik begin de kinderen nou een beetje te kennen. Het zijn wel erg veel namen om te leren en dan van die namen die we in Nederland niet hebben. Maar het gaat al aardig. Ik begin het steeds leuker te vinden.

• 06 Juni 2008 - 21:21

Mussel:

Heerlijk om eindelijk weer eens van jullie te horen! Blij dat het allemaal goed gaat. Groetjes uut de Mussel

• 06 Juni 2008 - 21:35

Annejan:

Wow .... 'kipstokjes in honingdressing met sesam'.... Heb je het recept nog gevraagd?

AJ+M

• 08 Juni 2008 - 09:49

Thijs:

leuk,leuk,leuk!!
    tof dat het bevalt

ook de groetjes uut zwolle..

• 08 Juni 2008 - 09:52

Thijs:

de link naar de fotos werkt,
    goed zo

• 08 Juni 2008 - 17:49

Fam. Vreugdenhil:

Hallo lieve meiden,
    We zijn vandaag pas ingestapt op jullie site.
    We hebben alle verhalen uitgeprint en gaan die morgen lezen in de bus naar Engeland.
    We hopen dat jullie leuke ervaringen opdoen.
    Volgende week hopen we weer te reageren.

Hartelijke groeten,

Ali en Arie Vreugdenhil

• 08 Juni 2008 - 19:45

Sjenet Pruijssen:

Even een rustig moment achter de computer, alle dagboeken van verchillende bekenden weer gelezen en ook op jullie log beland. Ben weer helemaal op de hoogte. Geniet van jullie verblijf daar. Groetjes.

• 09 Juni 2008 - 06:28

Annieke:

Hey Nelleke, voor ik naar school moet, maar even de site bijgelezen. Leuk! Veel plezier nog. Liefs Annieke
    (heel veel vgsners weten al dat jij bij ons komt wonen:P)

• 10 Juni 2008 - 18:41

Felicia:

Goed om te lezen, dat jullie het goed naar jullie zin hebben. En dat eten....heerlijk. Ik zat net watertandend achter de computer ;-)
    groetjes,
    Felicia