We zijn er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jacolien + Nelleke Kisteman - WaarBenJij.nu We zijn er! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jacolien + Nelleke Kisteman - WaarBenJij.nu

We zijn er!

Door: Jacolien + Nelleke

Blijf op de hoogte en volg Jacolien + Nelleke

25 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo

Gisteravond zijn we aangekomen in ons huisje!
De vlucht ging heel goed. Het vliegtuig was heel leeg, waardoor we na het opstijgen eigen plekken konden kiezen. Je had een rij van twee stoelen, van drie en dan weer twee. Ik had een rij van twee stoelen voor mezelf en Nelleke een rij van drie stoelen. Een comfortabele vlucht dus!! Deze keer hadden we geen eigen tv-schermpje, dus we hadden er 1 gehuurd. Nelleke had de splitter meegenomen, dus konden we ook nog tegelijk een film kijken!
In Paramaribo aangekomen werden we opgehaald door een zoon of schoonzoon van de beheerder van het huisje. Dit was nog ruim een uur rijden. Het leuke is dat we al pratende erachter kwamen dat hij ook christelijk is. Hij vroeg van welke muziek ik houd en ik zei dat ik o.a. van gospelmuziek houd. Hij vroeg van wie mijn beste zanger is. Ik zei dat dat Michael W. Smith is. Daar had hij dus twee cd's van liggen. Die hebben we dus geluisterd, erg leuk! We hebben nu gelijk iemand met wie we mee kunnen volgende week naar de kerk! Hij gaat naar een vol evangelische kerk, dus ik ben benieuwd. Lekker enthousiast waarschijnlijk!!
Vandaag hebben we flink bijgeslapen. Verder hebben de mensen waarvan ons huisje is ons even gebracht naar een pinautomaat en hebben we ook gelijk boodschappen gedaan. Ook heeft ze even laten zie waar de kangoeroeschool is. Alles zit dichtbij, op fietsafstand en internet op loopafstand.
Het is hier heerlijk weer. Echt heel warm. Vannacht hadden we de airco op 25 graden staan...en dat was lekker koel!
Vanmorgen kwamen we erachter dat we alleen een koude douche hebben. Nu is het hier wel warm, maar om nou onder een ijskoude douche te staan... dat is wel even wennen. Maar dat zal snel genoeg gaan!
De mensen die we ontmoet hebben zijn erg aardig en behulpzaam. We kunnen er elke keer voor vragen terecht. Je krijgt alles van elkaar mee, omdat het heel open is allemaal. De kinderen van de eigenaar lopen geregeld bij ons over de vloer. Maar wel gezellig hoor!
Het taaltje is ook erg leuk om te horen. Ze spreken dezelfde taal, maar ze zeggen heel veel dingen we op een andere manier. Leuk om te horen! Het voelt nog steeds heel apart dat je gewoon nederlands kan praten. Op het vliegveld aangekomen, waren we gelijk geneigd om engels te praten, maar dat hoeft dus niet. Ben je zo ver weg... echt wel ideaal hoor!
We mailen gauw weer, want dat gaat hier dus heel gemakkelijk!
Groetjes!

• 25 Mei 2008 - 19:25

Sietske:

Heee Jac en Nel,
    Fijn dat jullie heel aangekomen zijn! Heb een fijne tijd samen,
    liefs!

• 25 Mei 2008 - 19:28

Aernout:

Gaaf! Klinkt goed allemaal. Gelijk leuke contacten, internet in de buurt, een koude douche, wat wil je nog meer!!
    Geniet ervan!

• 25 Mei 2008 - 21:11

Harry En Andrina :

fijn om te vernemen dat jullie goed aan zijn gekomen.
    En bij een nachttemparatuur van 25 graden, mag de douche best wel een beetje fris zijn, toch?
    tot de volgende mail,
    groetjes van ons

• 25 Mei 2008 - 21:23

Annejan:

Wat een verschillende indrukken: een leeg vliegtuig en een vol evangelische kerk, een warm ontvangst en een koude douche. Het lijkt me een land van uitersten.....
    Fijn voor jullie dat de eerste indrukken positief zijn. Geniet van al dat mooie, van elkaar en van Gods goedheid voor jullie.

groet,

AJ+M

• 25 Mei 2008 - 21:30

Maaike:

Heej meiden!

Goed te horen dat alles goed gegaan is en jullie veilig zijn aangekomen! Geniet ervan daar en maak er wat van!
    Hoor wel weer van jullie!

Liefss

• 26 Mei 2008 - 09:45

Felicia:

Hey,

Wat fijn dat alles zo goed gelopen is! En dat de eigenaar christelijk is, is natuurlijk helemaal geweldig. Ik ben benieuwd naar die evangelische dienst.
    Ik hoor het wel van jullie!
    Heel veel plezier daar en werk ze!

Liefs,
    Felicia

• 26 Mei 2008 - 10:03

Mam:

Fijn, dat je makkelijk kan mailen!
    Ik was gisteren zo door mijn beltegoed heen. Geniet ervan!

• 26 Mei 2008 - 12:16

Gieneke:

Fijn dat jullie goed en veilig zijn aangekomen. Geniet maar van het weer, want hier ziet het er grijzig uit...

Een fijne tijd toegewenst!

Liefs Gieneke

• 26 Mei 2008 - 13:36

Janette:

Mooi dat jullie veilig zijn aangenomen!! Fijn welkom met vriendelijke mensen en lekker weer lijkt me niet verkeerd.
    Jac, hoe is je gesprek vrijdag gegaan?
    Veel pleizer nog daar he en tot horens...
    Liefs!

• 26 Mei 2008 - 15:05

Sanne:

wow,toch nog naar Suriname gegaan! helemaal te wauwie! Superveel plezier en succes daar.
    tot mailse, Nelle :P

• 28 Mei 2008 - 09:35

Karin:

heey,

fijn om te lezen dat de reis zo goed is gegaan. ik ben benieuwd naar welke kerk jullie gaan. en ja die koude douche...ik zal aan jullie denken, als ik weer heerlijk geniet van de warme.

• 29 Mei 2008 - 21:01

No Name:

Jullie hebben in nederland een slechte indruk van suriname en denken dat jullie de wijsheid in pacht hebben!!

• 04 Juni 2008 - 11:19

Boeba:

ja ze kunnen niet helpden , nederlanders weten altijd beter, een ongeneeslijke ziekte.