Hallo - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jacolien + Nelleke Kisteman - WaarBenJij.nu Hallo - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Jacolien + Nelleke Kisteman - WaarBenJij.nu

Hallo

Door: Jacolien + Nelleke

Blijf op de hoogte en volg Jacolien + Nelleke

31 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo

Daar ben ik weer. De regel is hier, dat de kleuterjuffen niet voor 13:00 weg mogen, dus heb ik mooi nog even tijd om op internet te gaan!
Vandaag weer wat les gegeven en groepjes begeleid. Was weer leuk om te doen. Ik heb helaas niet zo'n harde stem als de mensen hier, dus ik overschreeuw mezelf wel. De leerkracht was vandaag even een uurtje uit de klas. Ik gaf dus even les en het grappige was dat de kinderen zeiden dat ik streng was. Haha. Je zou denken omdat je een heel andere manier van omgang hebt met de kinderen dat ze je niet zo streng vinden. Ik sprak er net met een paar studenten over en die hadden inderdaad hetzelfde. De kinderen vonden hun ook heel streng. Maar we kwamen tot de conclusie dat dat lag aan komt omdat wij in Nederland zo erg mee krijgen dat je heel consequent moet zijn. Hier gaat het allemaal wat makkelijker en met minder structuur. Leuk om dus ook die kant te zien en te ervaren.
De kinderen zijn hier verder heel leuk. Ik krijg vaak even een knuffel of een kus van ze. Ik heb ook twee fans die in de pauze de hele tijd achter me aan lopen.
De kinderen zijn best wel moeilijk te verstaan. Surinaams nederlands, is wel anders dat het gewone nederlands. Soms kan ik er geen touw aan vastknopen. Als de kinderen van veraf wat tegen me zeggen, kan ik dat niet verstaan. Dat geldt ook voor de leerkrachten. Dus wie weet met wat voor accent ik nog terug kom...;)

Vanmiddag gaan we met de buren naar het kinderboekenfestival. Dat is hier heel groots opgezet. Alle scholen in Paramaribo nemen daaraan deel. Dus ik ben heel benieuwd wat het is!

En Anne Jan ik ben het met je eens hoor! We moeten nog achter zoveel dingen komen. De eerste weken gaan we gewoon lekker meedraaien!

Alvast een goed weekend allemaal!

• 30 Mei 2008 - 18:35

Herma:

hallo wat heerlijk dat jullie zo gemakkelijk op internet kunnen. sigrid mag volgende week beginnen met zwemmen voor B(smorgens om 7uur!)en over watterpokkels gesproken dagmar krijgt er vaag een paar.
    nelleke ik had verwacht (jij als voetbal kijker) dat je wel zon oranje toeter had meegenomen was nu wel handig geweest !!!!veel liefs herma

• 30 Mei 2008 - 22:36

Sietske:

Hee Jac,
    Heb je nu al fans... dat doe je goeddd :)

• 31 Mei 2008 - 11:54

Maaike:

Nou Jac we worden goed op de hoogte gehouden, merk ik al wel weer;). Wat een ervaringen in een week tijd. Al gewend aan de koude douche inmiddels:)?

• 31 Mei 2008 - 14:47

Wilma:

Ha kleuterjuffie! ;)
    Leuk om je verhalen te lezen, zo te zien gaat het allemaal wel goed daarzo. Geniet ervan meid!
    Groetjes, Wilma

• 31 Mei 2008 - 19:20

Mirjam:

Tof om jullie verhalen te lezen! Lekker druk bezig.. Moeilijk om het surinaamse tempo aan te houden? Geniet lekker samen!
    Liefs Mir